Kozmetik Hakkında Duyunca Şaşıracağınız Bilgiler

3 dakika


Makyaj ve diğer kozmetik malzemeler asırlardır piyasalardadır. Eski zamanlarda kozmetik çok tehlikeli ve hatta ölümcül bulunurdu. Mısırlı kadınlar gözlerinin altına sürme niyetine kurum sürmektelerdi. Diğer tarafta güzel avratotu zehrini gözleri parlasın diye kullanan kişiler vardı. Kozmetik ürünleri birilerini olduğundan daha güzel göstermeye yarasa da içerdikleri maddeler o kadar da güzel değildir.

Plasenta

Plasentanın ne kadar rahatsız edici göründüğünü herkes bilir. Artık kozmetik sektörünün de elinde olan bir durumdur. Plazan isimli şirket, sadece plasentalardan elde edilen çeşitli kozmetik ürünlerini piyasaya sürmektedirler. Çünkü kırışıklıkları gidermekte etkili olan hyalunorik asit ve protein gibi hormonları plasentadan elde etmektedirler. Hayvan plasentası kullanılan ürünler da bulunmaktadır.

Ürin

Hayvanlar gibi bizlerinde vücudumuzun atık maddesi olan ürin, ter önleyici, gargara, deodorant ve şampuanlarda kullanılmaktadır. Çünkü nemi özümsemesi, çekmesi ve alıkoyması bilinmektedir ve A, D,E,K gibi vitaminler aynı zamanda güneşten koruyucu enfeksiyon giderici olarak da işe yaramaktadır.

Siyah Amber

Siyah Amber

İspermeçet balinasının bağırsaklarında bulunan ve balinanın yuttuğu katı nesnelerin etrafında oluşturduğu dışkı tabasına verilen isme denir. Gri veya siyah olan koyu rengi ve yapışkan yapısının dışında siyah amberin son derece doğal ve hoş kokusu bulunmaktadır. Pek çok kozmetik ürünlerinde ve en çok parfümlerde kullanılmaktadır.

Sünnet Derisi

Kulağa iğrenç gelse de ve hatta etik bulunmasa da insan sünnet derisini pek çok kozmetik firması kullanmaktadır. Tıpta, hâlihazırda yanan insanlarda yeni deri üretimleri için kullandıkları bir metot olan ve kozmetikte ise bağ dokusunu oluşturan ana hücreler sağlayan sünnet derileri, krem ve kolojenler, özellikle de kırışık karşıtı kremler için kullanılmaktadır. Bir bebeğin sünnet derisi ile 4 hektarlık yeni deri üretilebileceği söylenmektedir.

Boğa Spermi

Kozmetikler dahilinde boğa sperminin kullanımı yeni başlamamıştır. Üstelik nemi muhafaza eden yapısı ile çoğu firmalar tarafından tercih edilen ürün haline gelmiştir. Özellikler saçlara parlaklık verdiği söyleniyor.

Kırmız Böceği

Kullandığınız kozmetik ürünlerinin içerisine carmine, cochineal veya carminic acid varsa, kırmızı zararsız bir ruj olsa bile, kırmız böceğinden elde edilen bir madde içermektedir. Bu pudramsı madde sıcak su içerisine bastırıldıktan sonra kurutulmuş kırmız böceklerinden elde edilmektedir. Kozmetik ürünleri dışında, jelatin ve şekerlemelerde de sıkça kullanılır.


Beğendin mi? Hemen arkadaşlarınla paylaş!

0

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

harika harika
0
harika
mükemmel mükemmel
0
mükemmel
üzgün üzgün
0
üzgün
çok iyi çok iyi
0
çok iyi
kötü kötü
0
kötü
şaşkın şaşkın
1
şaşkın
beğenmedim beğenmedim
0
beğenmedim
milano

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İçerik Biçimi Seçin
Kişilik testi
Kişilik hakkında bir şey ortaya koymayı amaçlayan sorular dizisi
Önemsiz Test
Bilgiyi kontrol etmek isteyen doğru ve yanlış cevaplı sorular dizisi
Anket
Kararlar verme ya da görüş belirleme oy verme
Oylamalı Liste
En iyi liste öğesine karar vermek için yukarı veya aşağı basın
Caps
Özel caps yapmak için kendi resimlerinizi yükleyin
Send this to a friend